Airtable Collecties

Airtable kan worden gebruikt als een collectie voor het genereren van Dynamische Pagina’s. Voor meer informatie over collecties, zie Definieer een Collectie voor Dynamische Pagina’s.

Airtable collecties hebben de volgende beperkingen:

Airtable
Collectie nummer per site 100
Velden 100
Tekstveld tekenlimiet 2000
Collectie naam tekenlimiet 50
Veldnaam tekenlimiet 50
Gegevens actualiseren Automatisch

Om een Airtable collectie te maken:

1. Klik in het linkerpaneel op “Content”, klik op “Collecties” en klik dan op “+ Nieuwe collectie”.
  2. Klik op “Airtable”.
  3. Voer jouw Airtable API-gegevens in.
  4. Selecteer in Airtable de tabel die je wilt gebruiken als jouw collectie. Dit breng je naar de Airtable API documentatie.
  5. Kopieer onder Authenticatie de “voorbeeldlink”.
  6. Ga terug naar SiteBuilder en plak het in het veld onder jouw API-gegevens.
  7. Klik op “Velden importeren”.
  8. Definieer het juiste gegevenstype voor elk veld.
  9. Klik op “Doorgaan”.

Ondersteunde velden

De volgende tabel schetst de ondersteunde Airtable velden, de corresponderende SiteBuilder velden en voorbeelden.

Airtable veld SiteBuilder veld Voorbeeld
Tekst Welkom in mijn tandartsenpraktijk.
Lange tekst Tekst

Opmerking
Dit veld ondersteunt HTML en onderbrekingen van de rij.

Checkbox Boolean
Opmerking

Alleen voor aangepaste widgets.

Bijlage met één afbeelding Afbeelding Afbeelding toegevoegd via Airtable.
URL Link https://goo.gl/maps/F81HPm4CBTQSTsJ5A
URL of tekst Video https://www.youtube.com/watch?v=8EsYwAKxAFU
Telefoonnummer of tekst Telefoon 123456789
E-mail of tekst E-mail email@email.com
Tekst Locatie Adres, postcode, regio, stad, land

28 Kerkstraat, Oost-Vlaanderen, Gent, België

Tekst Kantooruren ZA, ZO: 08:00-20:00; MA, VR: 08:00-12:00;
Bijlage met meerdere afbeeldingen Binnenste collectie die één beeldveld bevat Afbeeldingen toegevoegd via Airtable.
Nummer Tekst
Munteenheid Tekst
Opmerking

Geeft alleen het nummer weer, zonder €-teken.

Percentage Tekst
Opmerking

Displays met decimaal en zonder %-teken.

Beoordeling Tekst
Opmerking

Geeft het nummer weer.

Formule Tekst
Opmerking

Het resultaat van de formule kan een tekenreeks zijn.

Autonummer Tekst

Let op: Vanwege de beperkingen van de API zal de SiteBuilder geen velden importeren die geen inhoud hebben in de eerste 10 rijen.

Rijvolgorde

Bij het gebruik van Airtable collecties wordt de rijvolgorde willekeurig ingegeven door een API-beperking op de site van Airtable. We negeren filters of sorteren in Airtable.

Om de rijvolgorde in dezelfde volgorde als in Airtable te krijgen, inclusief filters en sortering, voeg je de “Airtable Weergavenaam” toe aan de voorbeeld-URL die je gebruikt om hun collectie te importeren.

Om de weergave toe te voegen, voeg je na het toevoegen van de voorbeeld URL '?view=View Name' toe. De weergavenaam is hoofdlettergevoelig en moet precies zo worden getypt als in Airtable.

Let op: Het verwijderen of wijzigen van de weergavenaam na het importeren van de collectie zal de verbinding verbreken.

Het volgende is een voorbeeld van de URL alvorens de weergavenaam toe te voegen:

https://api.airtable.com/v0/appbiL1pCyvFcW8WG/Feedback%20Session

Het volgende is een voorbeeld van de URL na het toevoegen van de weergavenaam:

https://api.airtable.com/v0/appbiL1pCyvFcW8WG/Feedback%20Session?view=Main View

Voor meer informatie over het toevoegen van de weergavenaam aan de URL, zie deze video.

De volgende stap is het maken of converteren van een Dynamische Pagina, zodat je deze kan koppelen aan jouw nieuw aangemaakte collectie.

Geüpdatet op 9 september 2020