Back-up sites

Let op: Alleen beschikbaar op SiteBuilder Professional en Ultimate!

Back-ups slaan afbeeldingen, bestanden en inhoud op – van alles op de site wordt een back-up gemaakt, behalve van eCommerce gegevens.

Je kan kopieën van jouw site, genaamd back-ups, opslaan. Met behulp van back-ups kan je deze op elk gewenst moment herstellen. Hoewel ons systeem automatisch back-ups maakt elke keer dat een site wordt gepubliceerd, is het raadzaam om regelmatig handmatige back-ups van jouw site te maken in plaats van te vertrouwen op het geautomatiseerde back-upsysteem.

In het algemeen is het een goed idee om een back-up te maken:

  • Nadat je tevreden bent met het uiterlijk van jouw site.
  • Nadat je klaar bent met een moeilijke taak (zoals het importeren van meerdere foto’s, codering, enzovoort).
  • Voordat je een aangepaste code toevoegt of grote wijzigingen aan de site aanbrengt.

Er is een limiet van 30 geautomatiseerde back-ups en 10 handmatige back-ups die kunnen worden opgeslagen. Nieuwe handmatige back-ups overschrijven eerdere handmatige back-ups, zodat jouw oudste handmatige back-up wordt verwijderd wanneer je een nieuwe maakt. Dit is ook het geval voor automatische back-ups; de oudste automatische back-up wordt dus verwijderd wanneer je een nieuwe maakt. Geautomatiseerde back-ups worden vaak uit de back-uplijst verwijderd vanwege de manier waarop deze is gestructureerd. Als je een automatische back-up wilt behouden, kan je eenvoudigweg terugzetten naar een automatische back-up en van daaruit een handmatige back-up maken.

IN DIT ARTIKEL:

Geautomatiseerde back-ups

Geautomatiseerde back-ups worden gemaakt na:

  • Heruitgave
  • Toevoegen of verwijderen van de meertalige functie
  • Het herstellen van een back-up
  • Het verwijderen van een site
  • Toegang tot de ontwikkelaarsmodus
  • Het resetten van een site
  • Het wijzigen van de lay-out van een site
  • Het upgraden van een winkel naar de nieuwe lay-out beschikbaar 1/27/2019

Handmatige back-ups maken

  1. Klik in het linkerpaneel op “Instellingen” en klik vervolgens op ” Back-up Site”.
  2. Typ een nieuwe versienaam voor de back-up.
  3. Klik op “Opslaan”.

Herstellen van back-up

  1. Klik in het linkerpaneel op “Instellingen” en klik vervolgens op ” Back-up Site”
  2. Klik op de link “Herstellen” naast de back-up die je wilt herstellen.
  3. Typ een naam voor jouw back-up.

Back-ups verwijderen

  1. Klik in het linkerpaneel op “Site-instellingen” en klik vervolgens op ” Back-up Site”.
  2. Klik op de link “Verwijderen” naast de back-up die je wilt verwijderen.

Back-ups van blogs

Er wordt een back-up gemaakt van de inhoud van de blog wanneer er een back-up van jouw site wordt gemaakt. Als je een back-up herstelt, zal de blog diegene zijn die in de herstelde versie van de site staat. Merk op dat je de herstelde versie pas ziet als de herstelde site is gepubliceerd. Tot die tijd zullen de looptijd en de editor er anders uitzien, zoals bij elke back-up van de site.

Een bericht op een niet-gepubliceerde gerestaureerde versie van een blog zal niet live zijn totdat de gerestaureerde site is gepubliceerd (in tegenstelling tot gewone berichten, waarvoor de site niet opnieuw hoeft te worden gepubliceerd om het bericht live te laten gaan).

Zoals altijd wordt er automatisch een nieuwe back-up versie gemaakt bij het terugzetten van een back-up versie.

Geüpdatet op 9 september 2020

Heeft dit artikel jou geholpen?