1. Knowledge base
  2. Website maken met SiteBuilder
  3. Favoriete tweets of Twitter lijsten toevoegen aan Sitebuilder

Favoriete tweets of Twitter lijsten toevoegen aan Sitebuilder

De Inbedden widget in het gedeelte Social media is gelijkaardig aan de HTML code widget.

Inbedden widget

Het is eigenlijk een code editor. Het enige verschil is dat de widget je rechtstreeks toegang geeft tot de webmaster / developer tools van verschillende social media websites en apps. Zo zal je kunnen:

1. Een Vind ik Leuk, Delen, Aanbevelen, Verzenden of Pagina Volgen button van Facebook op je site plaatsen
  2. Een Facebook posting, video of volledige pagina inbedden
  3. Een Facebook feed inbedden
  4. Een Google +1 tag toevoegen
  5. Een Google+ Pagina Volgen knop toevoegen
  6. Een Google+ badge inbedden
  7. Een Google+ Delen knop inbedden
  8. Een Twitter tijdlijn van de door jou geposte tweets, van je favoriete tweets, de tweets van accounts in jouw lijsten, het resultaat van een bepaalde zoekopdracht of zoekopdrachten die in jouw collecties staan inbedden.Facebook Plugins
    Twitter feed
    Google+ button

Om de widget in jouw lay-out toe te voegen ga je naar het paneel ‘Sociaal’. Klik en versleep de ‘Inbedden’ widget naar je lay-out. Dat zal het ‘Bewerken: Inbedden’ gebied openen.

Klik en versleep
Bewerken: Inbedden

Om de Twitter optie te openen, klik je op Twitter Feed. De Twitter Widgets Configurator zal in een nieuwe tab openen.

De Twitter widget Tijdlijn van gebruiker

Wat dit doet

Je eigen tweets worden op jouw website ingebed in een interactief venster.

Voorbeeld inbedden

Zo maak je het:

1. In de Twitter Widgets Configurator klik je op Nieuwe makenTwitter Widgets Configurator
  2. Standaard zal jij vermeld staan in de User Timeline Creator.User Timeline Creator
  3. Vul het formulier in en pas jouw instellingen aan tot je tevreden bent met wat je ziet in de preview box.
  4. Klik op Widget maken
  5. Kopieer de code die verschijnt onder het Preview dialoogvenster
  6. Plak die in de Inbedden widget, en klik op Verzenden.
  7. Tip: Je kan de Kolommen widget gebruiken om de posting centraal te zetten.
  8. Publiceer om de wijzigingen te bekijken.

De Twitter Favorieten widget

Wat dit doet:

Het zal je favoriete tweets inbedden in een interactief venster op jouw website.

Voorbeeld Twitter Favorieten widget

Zo maak je het:

1. In de Twitter Widgets Configurator klik je op Nieuwe makenTwitter Widgets Configurator
  2. Standaard zal jij vermeld staan in de User Timeline Creator.
  3. Schakel over naar het tabblad FavorietenFavorieten
  4. Vul het formulier in en pas jouw instellingen aan tot je tevreden bent met wat je ziet in de preview box.
  5. Klik op Widget maken
  6. Kopieer de code die verschijnt onder het Preview dialoogvenster
  7. Plak die in de Inbedden widget, en klik op Verzenden.
  8. Tip: Je kan de Kolommen widget gebruiken om de posting centraal te zetten.
  9. Publiceer om de wijzigingen te bekijken.

De Twitter Lijst widget

Wat dit doet:

Dit zal de tweets van de Twitter accounts die jij op jouw lijsten hebt staan, inbedden in een interactief venster op jouw website.

Voorbeeld Twitter Lijst widget

Dit heb je nodig:

Je moet minstens één Twitter lijst hebben. Die kan je aanmaken vanop https://twitter.com/lists. Zodra je je lijst aangemaakt hebt, blader je doorheen de Twitter accounts, klik op het tandwieltje en dan op Toevoegen of Verwijderen van Lijsten.

Zo maak je het:

1. In de Twitter Widgets Configurator klik je op Nieuwe makenTwitter Widgets Configurator
  2. Standaard zal jij vermeld staan in de User Timeline Creator.
  3. Schakel over naar het tabblad LijstenTabblad lijsten
  4. Vul het formulier in en pas jouw instellingen aan tot je tevreden bent met wat je ziet in de preview box.
  5. Klik op Widget maken
  6. Kopieer de code die verschijnt onder het Preview dialoogvenster
  7. Plak die in de Inbedden widget, en klik op Verzenden.
  8. Tip: Je kan de Kolommen widget gebruiken om de posting centraal te zetten.
  9. Publiceer om de wijzigingen te bekijken.

De Twitter Zoeken widget

Wat dit doet

Het zal tweets met daarin de door jou gekozen trefwoorden vertonen in een interactief venster op jouw website.

Voorbeeld Twitter Zoeken widget

Zo maak je het:

1. In de Twitter Widgets Configurator klik je op Nieuwe makenTwitter Widgets Configurator
  2. Standaard zal jij vermeld staan in de User Timeline Creator.
  3. Schakel over naar het tabblad Zoekentabblad Zoeken
  4. Vul het formulier in en pas jouw instellingen aan tot je tevreden bent met wat je ziet in de preview box.
    1. Tip: Wil je dat enkel de resultaten van een geavanceerde zoekopdracht vertoond worden (met meerdere trefwoorden, van bepaalde plekken of datums), voer dan deze zoekopdracht hier uit: https://twitter.com/search-advanced en klik op de zoekbutton. In het volgende scherm zal je zoekresultaten zien en bovenaan rechts de zoek syntax. Kopieer die en gebruik die in het veld van de Zoek widget.
  5. Klik op Widget maken
  6. Kopieer de code die verschijnt onder het Preview dialoogvenster
  7. Plak die in de Inbedden widget, en klik op Verzenden.
  8. Tip: Je kan de Kolommen widget gebruiken om de posting centraal te zetten.
  9. Publiceer om de wijzigingen te bekijken.

De Twitter Verzameling widget

Wat dit doet:

Het zal een collectie tweets, door jou manueel gekozen, vertonen in een interactief venster op jouw website. Die tweets moeten niet noodzakelijkerwijze van dezelfde gebruiker zijn, met dezelfde trefwoorden, of hetzelfde onderwerp.

Voorbeeld Twitter Verzameling widget

Dit heb je nodig:

Je hebt een Twitter verzameling nodig. Die kan je gemakkelijk aanmaken via de Tweetdeck Twitter tool.

1. Log in op https://tweetdeck.twitter.com/
  2. In het navigatiepaneel links klik op het ‘+’ teken. Selecteer ‘Collections’ uit de lijst, en klik dan op ‘+ Create Collection’navigatiepaneel
    Collections
  3. Het Collection paneel verschijnt nu. Klik op het tekstveld bovenaan om het een naam te geven. Je collectie is klaar.Create collection
    New collection
  4. Voer nu een Tweet zoekopdracht uit in Tweetdeck. Klik op Add Column om een nieuw paneel te openen. Om een bepaalde tweet aan je Collection toe te voegen, klik je op het Move icoontje (de gekruiste pijlen naast de Opties) en klik en versleep je de tweet naar je Collections paneel.versleep tweet naar Collections paneel

Zo maak je het:

1. In de Twitter Widgets Configurator klik je op Nieuwe makenTwitter Widgets Configurator
  2. Standaard zal jij vermeld staan in de User Timeline Creator.
  3. Schakel over naar het tabblad Verzameling
  4. Vul het formulier in en pas jouw instellingen aan tot je tevreden bent met wat je ziet in de preview box.
  5. Klik op Widget maken
  6. Kopieer de code die verschijnt onder het Preview dialoogvenster
  7. Plak die in de Inbedden widget, en klik op Verzenden.
  8. Tip: Je kan de Kolommen widget gebruiken om de posting centraal te zetten.
  9. Publiceer om de wijzigingen te bekijken.