1. Knowledge base
  2. Webhosting
  3. Domeinnamen en websites op je hostingpakket
  4. Zet meerdere websites op één hostingpakket met subsites

Zet meerdere websites op één hostingpakket met subsites

Op onze webhosting-pakketten voeg je makkelijk twee of meerdere websites toe. Die websites staan volledig los van de originele website op het hostingpakket.

Wij noemen dat subsites omdat deze extra websites geen aparte PHP-instellingen, caching, SSL-certificaat of mailboxen hebben. Die zijn allemaal gelinkt aan of bepaald door de “hoofdwebsite”.

Tip: Aan je hostingpakket kan je ook meerdere domeinnamen koppelen

Lees: Voeg een extra domeinnaam toe aan je hostingpakket

IN DIT ARTIKEL

Voeg een subsite toe met een (sub)domeinnaam die bij My Hosting staat

Om een subsite toe te voegen volg je deze stappen in het controlepaneel:

1. Ga naar “Mijn producten” > “Webhosting” > “Beheer hosting”.
  2. In het menu links kies je voor “Domeinnamen”.
  3. Ga naar het tabblad “Subsites” en klik op “Subsite toevoegen”.
  4. Kies of je een “Subdomeinnaam” van je bestaande domeinnaam wil toevoegen of een “Andere domeinnaam”.

Voor een subdomeinnaam

1. Geef het subdomein in
  2. Vink “DNS-instellingen automatisch voorzien” aan als de domeinnaam bij My Hosting staat.
  3. Koppel de subsite aan een bepaalde map op je hostingpakket.
    Standaard maken we een nieuwe map aan in de  “subsites” folder, maar je kan het subdomein evengoed koppelen aan een zelf toegevoegde map. Deze moet dan wel reeds eerder zijn aangemaakt.

Voor een andere domeinnaam

1. Vul de domeinnaam in die je wil toevoegen aan je hostingpakket
  2. Vink “DNS-instellingen automatisch voorzien” aan als de domeinnaam bij My Hosting staat.
  3. Laat steeds de optie “creëer ook een www. als alias van bovenstaande domeinnaam” ingeschakeld staan.
  4. Koppel de subsite aan een bepaalde map op je hostingpakket.
    Standaard maken we een nieuwe map aan in de “subsites” folder, maar je kan evengoed een zelf toegevoegde map kiezen.
  5. Klik op “Domeinnaam toevoegen” om te bevestigen.

Voeg een subsite toe met een (sub)domeinnaam die elders geregistreerd is

Om een subsite toe te voegen volg je deze stappen in controlepaneel:

1. Ga naar “Mijn producten” > “Webhosting” > “Beheer hosting”.
  2. In het menu links kies je voor “Domeinnamen”.
  3. Ga naar het tabblad “Subsites” en klik op “Subsite toevoegen”.
  4. Kies of je een “Subdomeinnaam” van je bestaande domeinnaam wil toevoegen of een “Andere domeinnaam”.

Voor een subdomeinnaam

1. Geef het subdomein in
  2. Vink “DNS-instellingen automatisch voorzien” uit. Vergeet niet een A record aan te maken in het controlepaneel van je domeinnaam provider. Dit A record stel je in op het ip adres van je hostingpakket. Het IP-adres zie je in de melding bovenaan de pagina.
  3. Koppel de subsite aan een bepaalde map op je hostingpakket.
    Standaard maken we een nieuwe map aan in de  “subsites” folder, maar je kan het subdomein evengoed koppelen aan een een zelf toegevoegde map. Deze moet dan wel reeds eerder zijn aangemaakt.

Voor een andere domeinnaam

1. Vul de domeinnaam in die je wil toevoegen aan je hostingpakket
  2. Vink “DNS-instellingen automatisch voorzien” uit. Vergeet niet de nodige A records aan te maken in het controlepaneel van je domeinnaam provider. Deze A records stel je in op het ip adres van je hostingpakket. Het IP-adres zie je in de melding bovenaan de pagina.
  3. Laat steeds de optie “creëer ook www. als alias van bovenstaande domeinnaam” ingeschakeld staan.
  4. Koppel de subsite aan een bepaalde map op je hostingpakket.
    Standaard maken we een nieuwe map aan in de “subsites” folder, maar je kan evengoed een zelf toegevoegde map kiezen.
  5. Klik op “Domeinnaam toevoegen” om te bevestigen.
  6. Je krijgt een melding dat we de domeinnaam niet konden verifiëren. Klik op de link om de verificatie manueel te doen.
  7. Voeg het TXT-record toe in het controlepaneel van je domeinnaam provider en probeer daarna opnieuw. Het toevoegen van de domeinnaam zal nu wel lukken.
Geüpdatet op 28 april 2020